Kvalitén och antal inkommande länkar har länge varit några av de mest avgörande faktorerna för att ranka högt på Google. Här ger vi nya tips och idéer på hur du kan få fler länkar.

Under de senaste åren har dock Googles senaste algoritmuppdatering (Panda, Penguin, Hummingbird, etc) blivit allt bättre på att bedöma länkars kvalité. Risken finns att de gamla vedertagna teknikerna för att länka innehåll inte bara blir värdelöst utan också kontraproduktivt och försämrar rankingen och tar bort din hemsida från SERP:en (Search Engine Result Page).

7 av de bästa metoderna för att bygga länkar:

1. Skyskrapstekniken

Bygger helt enkelt på att hitta en sida inom nischen före det SEO arbete du gör och att sedan uppdatera, förbättra och förfina den informationen. För bästa möjliga verkan skapar du sedan ett e-post utskick till de personer som länkar till den första sidan du inspirerades av för att få dem att också länka till dig.

2. Gästblogga

Metod som kräver fingertoppskänsla eftersom den kan vara kontraproduktiv om den görs enbart i syfta att spamma med länkar. Om man däremot hittar ett lämpligt forum för att gästblogga och det görs på ett seriöst sätt kommer det hjälpa din SEO.

3. Tillbakalänkar

Genom att använda verktyget SEMRush för att identifiera konkurrenters gemensamma tillbakalänkar har du koll på dina konkurrenter och var de omnämns. Om alla dina konkurrenter är omnämnda och länkade till på en specifik hemsida, varför skall inte du också finnas där?

Min egna webbavdelning

Digital1 kan webbplatser, sajter och hemsidor så att ni kan fokusera på det ni gör bäst. 980 SEK / timme.

Min egna webbavdelning

Digital1 kan webbplatser, sajter och hemsidor så att ni kan fokusera på det ni gör bäst. 980 SEK / timme.

4. Omnämnande till tillbakalänkar

Genom att använda sig av Google Alerts eller Mention får du koll på var ditt varumärke omnämns. Varför inte försöka få dem att då också länka till din hemsida?

5. Skapa listor

Det ligger i människans natur att läsa, klicka och ta till sig information som presenteras genom listor. Driver du ett företag som tillverkar modellflygplan? Varför inte göra en lista med ”10 dyraste modellflygplanen genom tiderna”. Detta får enklare spridning och kan generera mycket kvalitativa tillbakalänkar.

6. Produktsponsring

Driver du ett företag som säljer produkter? Varför inte ge bort testexemplar där du istället för at ta betalt för produkterna ber de som testat skriva ett omdöme och länka till din sida istället?

7. Visuell information

När du söker information eller klickar på något intressant är det oftast lättare att ta till sig information genom bilder och videos snarare än ett massivt textstycke. Forskning visar att visuell information får större spridning i sociala medier och därmed oftare genererar tillbakalänkar.